Nov 30, 20191 min

Brstični ohrovt v pečici

Brstični ohrovt je super zdrava zadeva za malčke in odrasle, vsebuje namreč veliko vitamina A in C in je odličen vir železa. Tako da tole je eden izmed načinov, kako ga pripraviti kot prilogo k pire krompirju, rižu, testeninam....

Potrebujemo:

- cca 20 glavic brstičnega ohrovta

- 1 večjo čebulo

- 2 jabolka

- olivno olje

- 1 žlico medu

- česen v prahu, sol, poper

Ohrovt očistimo listkov, ki si morda poškodovani, ga prepolovimo in damo na peki papir. Čebulo olupimo in jo narežemo na lističe, jabolko razrežemo na četrtine in odstranimo koščice. Oboje damo k brstičnemu ohrovtu, začinimo z olivnim oljem (nekje 4 žlice), soljo, poprom in mletim česnom. Pečemo na 200 stopinjah 15 minut, nato pekač vzamemo iz pečice in po ohrovtu z žlico pošpricamo med. Pečemo še 5 minut in jed je pripravljena.

    5