Feb 29, 20201 min

Mesni ragu po moje

Mogoče nekaterim čisto brezvezen recept, ker to itak vsi znamo, ampak...Za vse tiste, ki pa se želite naučiti, pa evo tale recept. z nekaj namigi, kako ga izboljšati. Je pa tole ena krasna stvar za shranjevanje v skrinji, porcijsko, za dneve, ko nimamo časa za kuhanje.

Potrebujemo:

- 2 čebuli

- 4 stroke česna

- 2 korenčka

- 1 kg mešanega mletega mesa

- 2 dl belega vina

- 2 klinčka

- steblo sveže/2 žlici suhe zelene

- 700ml paradižnikove omake

- 2 žlički soli, slabo žličko sveže mletega popra

- 2 lovorjeva lista

- olivno olje

Na olivnem olju prepražimo drobno sesekljano čebulo in česen, sesekljan korenček in dodamo mleto meso. Z lopatico ga dobro razkosamo, da dobimo res drobno mleto meso in ga zalijemo z vinom. Vse to počnemo na velikem ognju, da alkohol izhlapi in se začne meso malce peči. Nato meso solimo, popramo, dodamo zeleno (sesekljano svežo ali suho), lovorjeva lista ter klinčka (to je trik, ki sem se ga naučila od prijateljice iz Italije, tako ga je delala njena babica in meni se zdi da da fantastično aromo mesu). Zalijemo s paradižnikovo omako in 1dl vode ter pokrijemo. Pokrito kuhamo 90 minut, vmes parkrat premešamo.

    0