Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.


©2019 Vita Starman. Vse pravice pridržane.

 

Ajdova kaša s česnom in špinačo

Sila enostavno in hitro kosilo, ko se mudi. Meni se vedno mudi, zato so tudi vsi recepti tu gor taki - en dva tri! Za več tudi jaz nimam časa. :) Tole pa je povrh vsega še zelo zdravo, saj vsebuje same goodie sestavine. Beri dalje za recept:

Potrebujemo:

- 1 pest ajdove kaše

- 2 pesti sveže baby špinače

- 2 stroka česna

- olivno olje

- kisla smetana

- sol, poper

Ajdovo kašo vedno sperem na cedilki pod mlazom vode. Nato sem jo dala kuhat v trikratno količino vode in kuhala nekje 15 minut. Pripravljeno, odcedim.

V manjši lonec sem dala vret vodo in ko je zavrela, notri dala oprano špinačo. Blanširala sem jo nekje 2 minuti, nič več. Vzela sem jo ven in odcedila.

Na ponvi sem zagrela par žlic olivnega olja in na grobo sesekljan česen. Dodala sem ajdovo kašo in blanširano špinačo, premešala in pražila kakšnih 5 minut in začinila s soljo in poprom.

Ko sem servirala, sem dodala še žlico kisle smetane, ki da piko na i tej jedi.