Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.


©2019 Vita Starman. Vse pravice pridržane.

 

Bananin šmorn


Na kokosovi maščobi pečena banana, nato pa preko prelita masa za šmorn, z dodatkom cimeta....mmm, božanska kombinacija in res okusen današnji zajtrk. Jedli sva obe, kar pa je še malo ostalo, je Emica pojedla za malico.


Potrebujemo:

- 1 banano

- 2 žlici kokosovega masla

- 5 žlic moke

- 150ml mleka (ali kakšne druge tekočine)

- 1 jajce

- 1/2 žličke cimeta in ščep soli


Banano sem narezala na kolobarčke in popekla na 1 žlici kokosove maščobe, z obeh strani na hitro.

Zmiksala sem maso za šmorn in sicer jajce+moko+mleko+pikico soli in cimet po okusu.

Maso sem prelila preko banan in zmanjšala ogenj ter pustila, da je ta debela palačinka zakrknila že malo zgoraj - nekje 3 minute. Nato sem vzela dve leseni lopatki in jo razkosala na manjše kose, a še vedno dovolj velike, da jih lahko otrok sam vzame v rokico in poje. Med kose sem dodala še eno žlico kokosove maščobe in pekla še kakšno minuto, nato odstavila.

Šmorn je sladek zaradi banan, če pa želite, pa na koncu dodajte sladkor.