Bazilikin pesto


Ideja za kosilo - enostaven pesto iz sveže bazilike, česna in dobrega olivnega olja. Slednje je pri tem receptu zelo pomembno, saj je ena izmed glavnih sestavin in mora biti res okusno. Jaz prisegam na Gea BIO ekstra deviško oljčno olje, ki sem ga uporabila tudi tokrat.


Pesto sem postregla s špageti, ki mi sem najbolj pašejo; lahko pa jih seveda zamenjamo za kakšne druge testenine, brez problema.


Potrebujemo:

- 2 pesti sveže bazilike

- 75ml Gea BIO ekstra deviškega oljčnega olja

- 2 stroka česna

- 1/2 žličke soli

- 300g špagetov

- 1 bučka (zucchini)

- burrata sir (ali mozzarella)


V multipraktik damo baziliko, česen, sol in BIO ekstra deviško oljčno olje ter zmiksamo.

Špagete skuhamo po navodilih - al dente in ko so kuhani, dodamo bazilikin pesto- Dobro premešamo.

Bučko narežemo na tanke trakove (ali si pomagamo s posebnim pripomočkom) in postrežemo na krožniku s špageti. Na vrh položimo še sir burrato in pokapljamo s preostalim pestom. Dober tek!






Recent Posts

See All