Domača paradižnikova omaka s čičeriko in baziliko


Prijateljica mi je prinesla celo vedro slastnega domačega paradižnika, tistega temnega, njam... Predvsem ga bomo pojedli v solati, nekaj pa ga bom uporabila za omake, kot je tale. Pripravljena je zelo hitro, da paradižnik ohrani nekaj vitaminov, bazilika na koncu doda meni najljubšo aromo, in čičerika je dodana zaradi hranilnih vrednosti.


Potrebujemo:

- 5 zrelih paradižnikov

- 4 liste sveže bazilike

- pest čičerike (kuhane)

- 2 pesti pirinih svedrov

- olivno olje

- 2 stroka česna

- sol


Na olivnem olju sem na hitro popekla prepolovljen česen in dodala na kocke narezan paradižnik. Jaz ga nisem lupila, to opravilo mi res ne diši. Odstranim samo tisti rjavi del pri peclju.

Paradižnik sem tako pražila, da je spustil svojo vodo in dodala natrgane listke bazilike . Na velikem ognju sem kuhala nekje 10 minut, da je tekočina povsem izparela in je bila omakica lepo gosta, Na koncu sem dodala čičeriko in še dve žlici olivnega olja, ki je dalo omaki tak lep svilen videz in teksturo. Solila sem res minimalno, dobesedno pikico.

Testenine sem, kot vedno, kuhala dve minuti dlje kot piše v navodilih in skuhane zmešala s paradižnikovo omako.

Po želji se lahko doda tudi parmezan.




 

Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.


©2020 Vita Starman. Vse pravice pridržane.