Emin baby štrudl (11m)


Na pogled ni bog ve kaj, ampak okus je pa bomba! Vse sestavine, ki so po navadi v jabolčnem zavitku ali po štajersko - štrudlu, le brez testa. Tole je super ideja za malico, posladek, večerjo, zajtrk...ali pa za vzeti s sabo, ko se greš potepat. Tako da spet en praktičen recept, za katerega navdih sem dobila danes zjutraj, ko sem Emi za malico pripravila naribano jabolko in skuto. Pa mi je bilo malo dolgočasno, itak, dajmo zakomplicirat, haha. Sej ne, res je kljub temu zelo simple recept, najdlje traja peka, ostalo je 1 2 3 pripravljeno. Probaj!


Potrebujemo:

- 1 jabolko

- 1 žličko kisle smetane

- 3 žlice skute

- 1 jajce

- 1 žlico rozin

- 1/2 žličke cimeta

- maslo


Silikonski pekač za mini mafine sem namastila z maslom in pripravila maso. Pečico sem segrela na 180 stopinj.

Jabolko sem olupila, naribala in stisnila z roko, da je spustilo tekočino. Dodala sem smetano, skuto, cimet, oprane rozine in jajce. Vse skupaj sem premešala in nadevala luknjice pekača. Jaz sem dobila 6 mini mafinov.

Pekla sem 40 minut na 180 stopinjah.





 
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.


©2020 Vita Starman. Vse pravice pridržane.