top of page

Emina omaka z melancani



Jed, ki je nastala čisto po domišljiji in na podlagi sestavin, ki so bile pri roki. Emi melancanov oz jajčevcev nisem do zdaj pripravljala pogosto, mogoče 2x, a ker so fajn zadeva - mene takole pripravljeni spominjajo na gobe (ki pa jih Emi ne dajem). Celotna kobinacija z rižem je res nekaj posebnega, tako da res priporočam za vse družinske člane.


Potrebujemo:

- 2 jajčevca oz melancana

- 200g mlete govedine

- 1 čebulo

- 3 stroke česna

- začimbe sol, poper, sladka mleta paprika, cimet

- svež peteršilj

- basmati riž

- grški jogurt/kisla smetana


Najprej omaka: melancane sem narezala na majhne kocke (takšne, da jih Ema lahko zgrize sama). Na olju sem prepražila sesekljano čebulo in česen ter dodala jajčevce. Pražila sem jih nekje 10 minut na velikem ognju, ter dodajala maščobo. Jajčevec je kot spužva, hitro vsrka vase tekočino. Če bo več maščobe, bodo bolj sočni, zato pač uporabimo kako kvalitetnejše olje in smo brez skrbi. Odstavimo in damo na krožnik.


V isti ponvi, kjer smo prej pekli jajčevce popečemo še mleto govedino. Na hitro, cca 5 minut, nato dodamo jajčevce. Vse skupaj dobro premešamo, solimo, popramo, dodamo res pikico cimeta in žličko rdeče paprike. Pražimo na srednjem ognju še 5 minut in omaka je pripravljena.


Basmati riž skuhamo po navodilih in nanj položimo omako, svež peteršilj in žličko kisle smetane ali grškega jogurta.

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page