Fake faširančki


Še en super obrok za malčke - fake faširančki! Veš zakaj? Ker imajo okus skoraj identičen kot tisti šolski polpeti iz mletega mesa, ki so nam ga vedno dali k špinači in pireju, a tile so v resnici narejeni iz KVINOJE. Ja, prav si prebrala - iz tribarvne kvinoje, ki mi je ostala od kosila dan prej in sem jo morala nekako porabiti. In tale rezultat moje improvizacije me je navdušil - Ema pa ima novo najljubšo jed!


Potrebujemo:

- 15 žlic kuhane tribarvne kvinoje

- 5 žlic naribanega sira (kateregakoli)

- 1 jajce

- 3-4 žlice drobtin

- sol, poper, mlet česen

- olivno olje


Kvinojo, jajce, sir in drobtine začinimo z žličko soli, ščepom popra in žličko mletega česna. Vse skupaj z roko dobro pregnetemo, da dobimo lepo kompaktno maso. Če je še vedno malo lepljiva, dodamo še malo drobtin.

Na veliki globoki ponvi segrejemo nekje 1cm olja in z vlažno roko oblikujemo polpete, katere polagamo vanj. Pečemo jih na SREDNJEM ognju na vsaki strani nekje 2-3 minute.

Ko so gotovi, jih odlagamo na papirnate serviete, da vpijejo odvečno maščobo.


Faširančke lahko tudi zmrznemo in odtalimo, ko jih potrebujemo.


 
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.


©2020 Vita Starman. Vse pravice pridržane.