Fake faširančki


Še en super obrok za malčke - fake faširančki! Veš zakaj? Ker imajo okus skoraj identičen kot tisti šolski polpeti iz mletega mesa, ki so nam ga vedno dali k špinači in pireju, a tile so v resnici narejeni iz KVINOJE. Ja, prav si prebrala - iz tribarvne kvinoje, ki mi je ostala od kosila dan prej in sem jo morala nekako porabiti. In tale rezultat moje improvizacije me je navdušil - Ema pa ima novo najljubšo jed!


Potrebujemo:

- 15 žlic kuhane tribarvne kvinoje

- 5 žlic naribanega sira (kateregakoli)

- 1 jajce

- 3-4 žlice drobtin

- sol, poper, mlet česen

- olivno olje


Kvinojo, jajce, sir in drobtine začinimo z žličko soli, ščepom popra in žličko mletega česna. Vse skupaj z roko dobro pregnetemo, da dobimo lepo kompaktno maso. Če je še vedno malo lepljiva, dodamo še malo drobtin.

Na veliki globoki ponvi segrejemo nekje 1cm olja in z vlažno roko oblikujemo polpete, katere polagamo vanj. Pečemo jih na SREDNJEM ognju na vsaki strani nekje 2-3 minute.

Ko so gotovi, jih odlagamo na papirnate serviete, da vpijejo odvečno maščobo.


Faširančke lahko tudi zmrznemo in odtalimo, ko jih potrebujemo.


Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.


©2019 Vita Starman. Vse pravice pridržane.