top of page

Fuži z lisičkami in ocvrtim žajbljem


Jesen je verjetno moj najljubši kulinarični letni čas. Poleg vseh ostalih dobrot, je to čas gob, ki jih obožujem!!! Tokrat sem na hitro skombinirala tale krožnik z istrskimi fuži (testenine), katere sem morala porabiti in dišečimi lisičkami. Žajbelj nam raste na našem balkonskem vrtu in mi vedno prav pride pri kakšnih receptih ali čaju.


Potrebujemo:

- 300g istrskih fužev (ali kakšnih drugih testenin)

- košarico svežih lisičk

- 1 žličko zmletih gob v prahu

- 2 šalotki

- 2 stroka česna

- pest svežega žajblja

- maslo

- sol, poper

- parmezan

- svež peteršilj


Testenine skuhamo po navodilih in medtem pripravimo omako iz lisičk.


Na olivnem olju na hitro prepražimo sesekljano šalotko in česen, da zadišita, nato dodamo narezane očiščene lisičke. Solimo in popramo ter dodamo gobe v prahu (to je krasen dodatek k vsem jedem z gobami, saj imajo lisičke dodakj nežen okus in jih ta prah še posebej obogati - dobi se na kakšnih stojnicah na tržnici ipd.). Pražimo na največjem ognju 5-10 minut in vmes nekajkrat premešamo. Na koncu dodamo svež sesekljan peteršilj in vmešamo skuhane fuže. Dolijemo še eno zajemalko vode, v kateri so se kuhali, da bo bolj sočno.


Maslo raztopimo v ponvici in vanj polagamo žajbljeve listke. Cvremo kakšno minutko, nato jih vzamemo ven in odložimo na papirnato brisačko, da se ohladijo. Z njimi okrasimo krožnik in ga potresemo s parmezanom.


P.s. Pogosto me vprašate, ali Emi dajem gobe. Stara je dve leti in ko jemo kaj takšnega, kar vsebuje gobe, ji le-te poberem ven. Gobe so vseeno relativno težka hrana in niso priporočljive za tako male otroke.

Recent Posts

See All

コメント


Post: Blog2_Post
bottom of page