top of page

Gobova juha po moje


Kar nekaj se vas je obrnilo name s prošnjo, da tale recept objavim, čeprav je to jed, ki je Emi ne dajem. Tako da sem bila malo v dilemi, ali bi ali ne bi, ker je Mama kuha vseeno blog namenjen prehrani, ki je v prvi vrsti namenjena otrokom. Ampak ker je vseeno veliko mamic, ki ste/so gobice svojim malčkom že ponudile, ali pa bo recept prišel prav vam odraslim, je tukaj recept. Res je božanska tale juha no!

Porcija je za 4 odrasle osebe.


Potrebujemo:

- 4 pesti narezanih svežih jurčkov

- 4 pesti narezanih rjavih šampinjonov

- 1 pest suhih jurčkov

- 3 krompirje

- 2 korenčka

- 1 čebulo

- 3 stroke česna

- jušno osnovo (govejo, kokošjo...)

- 2 žlici ostre moke

- svež peteršilj in meta

- začimbe sol, poper, lovorjev list


Na malo olja sem prepražila sesekljano čebulo in česen. Dodala sem narezane gobe in pražila na velikem ognju nekje 5 minut. Nato sem dodala na kolobarje narezan korenček in kocke krompirja.

Nisem imela lisičk, drugače bi dala tudi te. Finta pri dobri gobovi juhi je to, da uporabimo čim več različnih vrst gob.

Zelenjavo sem zalila z jušno osnovo, toliko da je bila pokrita, dodala 1 žličko soli in poper v zrnu (po okusu, nekje 7 zrnc), 2 lovorjeva lista in dve vejici sveže mete ¸8verjemite, super okus naredi).

Juho sem kuhala 45 minut, vmes sem jo nekajkrat premešala. V kozarec sem dala 2 žlici ostre moke, nato pa dolila 1dl vode. Z vilico sem dobro premešala, da ni bilo grudvic in zmes dodala v juho. Kuhala sem še 5 minut in potresla s sesekljanim peteršiljem.

Eni juho delajo brez moke, jaz ne vidim v tem nič slabega in mi je taka super, ker ima res tako fajn, gosto teksturo. Ne maram tekočih gobovih juh namreč.

Pripravljeni juhi sem porcijsko servirala še žlico kisle smetane in to je to. Top!




Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page