Goveji zrezki v porovi omaki s koromačem in pire


Super mehka govedina v obliki zrezkov, v kremni omaki s svežim porom in koromačem. Zraven se krasno poda puhast pire krompir in tole je za moje pojme ena najboljših domačih jedi ever. Količina je za tri osebe.





Potrebujemo:

- 4 tanke goveje zrezke

- 2 stebla pora

- 1 koromač

- 1 čebulo

- 3 stroke česna

- olivno olje

- ostro moko

- začimbe sol, poper, kokošja jušna osnova

Za pire:

- 4 velike krompirje

- 2 žlici kisle smetane

- 1 žlico masla

- mleko

- sol


Na malo olja popečemo zrezke na obeh straneh. Popramo jih in solimo. Ko so popečeni, ji vzamemo ven iz ponve in dodamo vanjo še malo olja ter prepražimo sesekljano čebulo, stisnjen česen in na tanko narezan koromač. Pražimo nekje 5 minut, nato dodamo zrezke in jih potresemo vsakega z žlico ostre moke. Zalijemo z jušno osnovo, da je meso prekrito. Pokrijemo s pokrovko in kuhamo eno uro na nizkem ognju. Vmes dolijemo tekočino po potrebi.

Por sesekljamo na trakce ali kolobarje in ga dodamo h kuhanim zrezkom. Pokuhamo še dobrih 5 minut, da se malo zmehča (ampak ne razkuha, ker potem je nikakav :) in jed je pripravljena.


Za pire krompir skuhamo na kocke narezan krompir, odcedimo vodo in mu dodamo maslo, kislo smetano in nekje 0,5dl mleka. Zmiksamo z mešalnikom.






Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.


©2019 Vita Starman. Vse pravice pridržane.