top of page

Hiša Budja - nova turistična atrakcija v Mariboru!


Minuli vikend smo se vsi trije odpravili na dogodivščino - obiskali smo Hišo Budja, ki se nahaja nedaleč stran od našega doma in je vsem Mariborčanom znana kot gostoljubna hiša s tradicijo. Kot otrok sem tja zahajala s starimi starši na nedeljska kosila, zato sem imela o njej vedno dobro mnenje in lepe spomine.


Leta so minevala in ko sem pred časom na Instagramu zasledila njihovo novo podobo, sem ostala odprtih ust! Vodstvo hiše je prevzel Aleš Budja, tretja generacija (njihovi začetki namreč segajo v davno leto 1967) in se renovacije lotil v moderno tradicionalnem slogu. Prenovili so celotno notranjost, nudijo kar 33 ležišč v sodobno opremljenih sobah, v katerih se gostje počutijo prijetno in udobno.Spodaj se poleg recepcije nahaja velik prostor namenjen zajtrkom in edinstvenim kulinaričnim doživetjem. Namreč v Hiši Budja kljub novemu sodobnemu stilu prisegajo na okusno domačo hrano, ki ne bo pustila nikogar ravnodušnega. Tako naju je z Nikom vsakič pričakala bogato obložena miza s skrbno izbranimi sestavinami vrhunske kakovosti. Pa še en zelo pomemben podatek za družine - imajo otroški kotiček, tako da lahko starši nemoteno uživajo v hrani!

Prav tako je prostor namenjen zaključenim družbam, butičnem konferenčnem turizmu, zaključkom, praznovanjem itd., saj sprejme do 55 ljudi, Link z vsemi info in fotografijami prilagam tukaj.Vsekakor pa je glavna atrakcija Hiše Budja njihov slavni Budja Pecikl ali kolo s posebno košaro, v kateri se lahko na izlet peljejo otroci in piknik košarica. Doživetje za otroke in vso družino!
Prijazno osebje vam skrbno pripravi različne košarice z dobrotami (glede na želje posameznika). Nam so celo poiskali miren kotiček nedaleč od njih, sredi travnika pod staro jablano, saj smo si zaželeli miru, da je lahko Emica nemoteno tekala in se igrala v naravi. Vsem, ki prihajate od drugod, pa vsekakor priporočam obisk našega čudovitega mestnega parka ali kakšne druge lokacije, ki vam jo bodo z veseljem predlagali.

Naša piknik košarica je vsebovala ogromno dobrot - od domačega sadja, nabranega na njihovem vrtu, domače marmelade, tople kavice in sveže stisnjenega pomarančnega soka, piškotov, rogljičkov in raznih mesnin ter sira. Iskreno, bila sem navdušena! Bili SMO navdušeni. V tem dopoldnevu smo se res lahko posvetili drug drugemu, se nasmejali in naredili eno luštno turo s kolesi.
V času bivanja pri njih sem prejela ogromno sporočil, da vam je izkušnja všeč in da vas zanima cena. Zato tukaj prilagam cenik, da si lahko pogledate vse storitve, ki jih nudijo.


Aleš Budja, vodja Hiše Budja


Celotna izkušnja v Hiši Budja je bila nepozabna. Iskreno, pristno domače vzdušje in dobri ljudje, katerih pozitivno energijo začutiš takoj, ko stopiš skozi vrata. To vsekakor ni nekaj, kar doživiš povsod, zato sama take izkušnje še toliko bolj cenim. Slogan Hiše Budja je "Naj vsi, ki so prišli kot gostje, odidejo kot prijatelji." Sprva se mi je zdel res posrečen, ob odhodu pa mi je bilo jasno, da to ni le slogan, temveč resnica. Mi smo odšli kot prijatelji in se zagotovo vrnemo na pecikl izkušnje, vsem ostalim, ki pa niste iz Maribora, pa vam polagam na srce, kje se obvezno ustavite, ko vas bo pot zanesla v Maribor. Hiša Budja je namreč res en biser in prepričana sem, da gre pot zanje samo še navzgor! Saj veste, kako pravijo - you either get it or you don*t. In oni vsekakor vedo, kaj delajo in kar je najpomembneje - to delajo z dušo in srcem.


Hvala Hiša Budja, *till next time!


Love,

Vita
Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page