top of page

Hitra jagodna pita


V soboto smo imeli obiske in odločila sem se, da jih pogostim z eno enostavno, a slastno sladico - jagodno pito. Priprava je res easy, tako da se je lahko loti vsak, tudi tisti, ki v kuhinji niste ravno domači. In kar je pri pitah zelo pomembno - testo je super! Sama sem imela vedno težave s krhkim testom za pito, ker mi z ostro moko nikakor ni nikoli lepo uspelo oblikovanje. No, potem sem dobila en dober nasvet in sicer, da pite delam z gladko moko! In jaaaaa, to je trik za popolno, mehko in slastno pito. Sem te prepričala? Če ja, beri dalje.


Potrebujemo:


Testo

- 250g gladke moke

- 120g masla

- 1 rumenjak

- ščep soli

- 0,5dl vode


Nadev

- 300g sira mascarpone

- 150ml sladke smetane za stepanje

- 2 žlici sladkorja v prahu

- 2 vanili sladkorja

- 200g jagod


Za testo v presejano moko damo na lističe narezano maslo (sobne temperature) in gnetemo, da dobimo tako svaljkasto teksturo. Nato dodamo sol, rumenjak in moko in gnetemo, da dobimo homogeno zmes - da se maslo lepo poveže v maso. To nato oblikujemo v kroglo, zavijemo v kuhinjsko folijo in damo v hladilnik za 1h.

Okrogli pekač za pite namastimo z maslom in segrejemo pečico na 180 stopinj. Testo jaz oblikujem kar v pekaču, ker mi je tako lažje. Kroglo položimo v pakač in jo z roko potlačimo po dnu in stranicah, enakomerno. Testo se peče na 180 stopinjah cca 20 minut.

Nato naj se testo za pito dobro ohladi.

Stemo sladko smetano, ji dodamo sladkor v prahu in en vanili, ter nato, ko je že čvrsta, še mascarpone sir.

Jagode narežemo na lističe in jim dodamo en vanili sladkor, čeprav lahko tudi pustimo brez sladkorja, ne bo nič narobe.

Na testo damo kremo, nato pa preko v lepem vzorcu zložimo jagode. Preko se lahko prelije kakšno želirno sredstvo, po želji. Jaz sem ga (sledite navodilom na embalaži - prelivi za torte).Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page