top of page

Jabolčna krema (10m)

Updated: Mar 9, 2020Vsestranska jabolčna krema, ki se odlično poda k sladicam, kot tudi k slanim jedem. Popestri npr. proseno kašo, rižev narastek, palačinke, meso in krompir.... Jaz jo ponudim povsod, ker v jedi vnese svežino in kremasto teksturo.

Pogosto dobim vprašanja, kako sem začela Emi uvajati koščke. In moj odgovor se glasi - ravno s pomočjo raznih omak. Povsod sem dala omake, da je lažje precmokala z dlesnimi in potem pogoltnila. In nikoli se ji ni konkretno zaletelo nič. Tako da tole je ena od super rešitev za mamice, ki uvajate koščke, pa ne veste kakšno omako ponuditi.


Potrebujemo:

- 2 jabolki

- 1 žlico masla

- cimet, (po želji tudi malo soli)

- BAM vanilijeva pasta, ki sem jo naročila na Mojačokolada.si - uporabite kodo MAMAKUHA10 za 10% popust na celoten nakup.


Jabolki sem olupila, razkoščičila in narezala na drobne kocke. V kozici sem stopila 1 žlico masla in dodala 1/2 žličke cimeta ter brizgo vanilije v pasti. Vse skupaj sem malo pražila, da je maslo dobilo lep, oreščkast vonj in je vpilo začimbe. Dodala sem narezana jabolka, dobro premešala in zalila z 1dl vode ter pokrila. Na majhnem ognju sem omako dušila 5 minut, nato sem jo spasirala s paličnim mešalnikom in ohladila.

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page