top of page

Januarja se nam pridruži...

...punčka!

Dolgo pričakovani plusek naju je presenetil maja in sicer v precej stresnem obdobju, ko sem to najmanj pričakovala. Po enem letu sem nekako sprejela, da nam morda pa le ni namenjeno in me vprašanja "kdaj pa bo Ema dobila bratca ali sestrico" več sploh niso ganila. Po pravici sem že pred meseci javno spregovorila o tem, ker zame to ni nikakršen tabu in radovedna vprašanja tega tipa, so, vsaj delno, izginila.


No, potem pa lepo presenečenje, ki so mu sledili tedni tihega vzhičenja, saj sva novico zadržala zase in obenem strah, da bi bilo vse ok v prvem trimesečju. Zato sem se tokrat poleg pregleda nuhalne svetline odločila tudi za NIFTY by GenePlanet - neinvazivni predrojstveni test, ki zazna genetske nepravilnosti otroka, kot so Downov, Edwardsov in Patauov sindrom že od 10.tedna nosečnosti.

Tudi tokrat sem se odločila za ambulanto Akumed v Kamnici, kjer me je pregledala dr. Veronika Anzeljc (njo iskreno priporočim vsem nosečkam, ker je zares dobra in obenem srčna strokovnjakinja). Po pregledu nuhalne svetline sva opravili še NIFTY test (testiranje zajema odvzem majhnega vzorca krvi (10 ml) iz pregiba roke). Vzorce analizirajo v lastnem laboratoriju v Evropski uniji , kar zagotavlja najvišjo kakovost in varnost podatkov.


Test NIFTY se priporoča vsem nosečnicam, ne glede na starost ali predhodno določeno tveganje. Meni je bilo pomembno tudi dejstvo, da je test neinvaziven in ne predstavlja tveganja za splav, rezultati pa so na voljo v 6-1o dneh. Ta klic ginekologinje, ko ti sporoči, da je vse ok, je neprecenljiv in priznam, da sem se od sreče kar zjokala! Nosečniški hormoni pač.

Poleg tega pa NIFTY nudi možnost razkritja spola, za kar sva se midva tudi odločila in presrečna izvedela, da bo Ema dobila sestrico!


Ker je bilo vprašanj glede samega testa kar veliko, vam dajem tukaj povezavo do njihove spletne strani, kjer so vse podrobnejše informacije in ceniki paketov, ki so na voljo.

Draga naša punčka, mi te že nestrpno čakamo in odštevamo do januarja! <3


Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page