Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.


©2019 Vita Starman. Vse pravice pridržane.

 

Jesenska mineštra



Hitra in enostavna, pa tako slastna, da sva tole kosilali obe z Emi. Leča in čičerika sta super vira beljakovin in jed je primerna tudi za vegetarijance.


Potrebujemo:

- 1 pest kuhane čičerike

- 1 pest rdeče leče

- 1 manjšo hokaido bučo

- 1 čebulo

- 2 stroka česna

- kokosovo mleko (v konzervi)

- kislo smetano

- začimbe sol, poper, kurkuma, mleti ingver, muškatni orešček

- drobnjak


Lečo sem temeljito sprala na cedilu in kuhala 20 minut (razmerje leča:voda je 1:2). Nato sem jo odcedila in pretlačila skozi cedilo, da sem dobila nekakšno pasto.

Na olivnem olju sem prepražila drobno sesekljano čebulo in česen ter lečino pasto. Dodala sem na kocke narezano in olupljeno bučo ter čičeriko. Zalila sem z 1dl vode in 2dl kokosovega mleka ter dodala začimbe - 1 žličko soli, poper po okusu, 1/2 žličke kurkume in ingverja ter ščep mušk. oreščka.

Mineštro sem kuhala nekje 20 minut, da se je buča zmehčala in jed je bila gotova. Zraven se je super obnesla žlička kisle smetane in svež drobnjak (lahko tudi peteršilj npr.).