top of page

Jesenski cheesecake s hokaido bučo


Ne samo, da so v tej sladici krasne jesenske barve - okus je booomba! Obožujem jesen in vse njene plodove, sploh buče, ki so vsestranske in se obnesejo tako v slanih kot sladkih jedeh. Poleg tega, da je tale čizkejk v kozarčku res njam, je tudi zelo enostavna in hitra sladica, ki bo navdušila vse - obljubim!

Količina je za 4-5 kozarčkov.

Potrebujemo:

- 4 žlice bučnega pireja (1/2 manjše hokaido buče)

- 200g kremnega sira

- 4 žlice sladkorja v prahu

- kapljico mandljevega ekstrakta

- 6-8 žlic mletih mandljev

- sesekljane orehe ali mandlje

- 200ml smetane za stepanje

- Kotanyi posipe (Cinnamon dream)


Bučo razpolovimo in odstranimo semena. Če je olupek lep in nepoškodovan, je ni potrebno lupiti, ampak jo samo narežemo na kocke in damo kuhat v vodo. Ko ta zavre, bučo kuhamo še 15 minut, da se zmehča in nato odcedimo ter ohladimo.


Ko je ohlajena, jo spasiramo s paličnim mešalnikom, dodamo kremni sir (npr. Philadelphia), sladkor in mandljevo esenco (lahko tudi vanilijino). Dobiti moramo lepo homogeno maso, s katero napolnimo dresirno vrečko, da bomo lažje dozirali kremo v kozarčke, brez packanja.


Na dno kozarčka damo 2 žlici mletih mandljev, preko nabrizgamo kremo, na vrh pa damo še stepeno sladko smetano, kateri smo med miksanjem dodali še začimbno mešanico Cinnamon dream. Posujemo s sesekljanimi orehi ali mandlji, dodamo še malo posipa in sladica je pripravljena.
Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page