Koktejl z avokadom in rakci


Popolna božična ali silvestrska predjed, ki jo pri nas vedno pripravi Niko - osvežilna kot solata v kozarčku (v kombinaciji s hrustljavo solato ledenko) ali pa takole na popečenih kruhkih. V obeh primerih vedno navduši vsakega gosta - tudi tiste, ki nad avokadom načeloma niso navdušeni. :)


Potrebujemo:

- 200g repkov kuhanih kozic

- 1 zrel avokado

- 3 žlice majoneze Gea

- 1 grški jogurt

- 1 žlica kisle smetane

- peteršilj

- začimbe: sol, poper, origano

- sok ½ limone

- Bio ekstra deviško oljčno olje Gea


Zrel avokado izdolbemo in ga narežemo na manjše kockice. V posodi ga pokapamo s sokom ½ limone.

Kuhane kozice prelijemo z vrelo vodo in jih narežemo na manjše koščke. Dodamo majonezo, grški jogurt, kislo smetano, peteršilj in začimbe.

Vse sestavine zmešamo, po potrebi dodamo še malo kisle smetane ali majoneze.

Postrežemo z belim kruhom, ki smo ga predhodno popekli na bio ekstra deviškem oljčnem olju in okrasimo z mlado čebulo, redkvicami, peteršiljem (kar imamo pri roki).




Recent Posts

See All