Korenčkova juha z muškatnim oreščkom


Nekaj podobnega smo jedli kot otroci in tako juho sem vedno oboževala. Sicer je bila tista še z neko drugo zelenjavo, pa včasih še z jajcem, jaz pa sem jo pripravila danes tako.

Ema ima zadnje dni težave z rdečo ritko (sum na prvič ponujene višnje) in je tale juhica v tem primeru super rešitev za danes čez dan. ključna je dobra piščančja/goveja jušna osnova, jaz sem uporabila kurjo juhico, ki jo je skuhala in prinesla moja mama par dni nazaj.


Potrebujemo:

- 3 korenčke

- 1 liter bistre kokošje juhice

- nekje 6 žlic grisa

- žličko masla

- 1 čebulo

- poper, muškatni orešček


Na žlici masla sem na rahlem ognju 5 minut pražila na drobno sesekljano čebulo in dodala na drobno naribane korenčke. Zalila sem z juhico, dodala malo popra in ščep muškatnega oreščka ter gris. Kuhala sem nekje 15 minut, da se je korenček zmehčal in jed je bila pripravljena.




Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.


©2019 Vita Starman. Vse pravice pridržane.