
Nekaj podobnega smo jedli kot otroci in tako juho sem vedno oboževala. Sicer je bila tista še z neko drugo zelenjavo, pa včasih še z jajcem, jaz pa sem jo pripravila danes tako.
Ema ima zadnje dni težave z rdečo ritko (sum na prvič ponujene višnje) in je tale juhica v tem primeru super rešitev za danes čez dan. ključna je dobra piščančja/goveja jušna osnova, jaz sem uporabila kurjo juhico, ki jo je skuhala in prinesla moja mama par dni nazaj.
Potrebujemo:
- 3 korenčke
- 1 liter bistre kokošje juhice
- nekje 6 žlic grisa
- žličko masla
- 1 čebulo
- poper, muškatni orešček
Na žlici masla sem na rahlem ognju 5 minut pražila na drobno sesekljano čebulo in dodala na drobno naribane korenčke. Zalila sem z juhico, dodala malo popra in ščep muškatnega oreščka ter gris. Kuhala sem nekje 15 minut, da se je korenček zmehčal in jed je bila pripravljena.

Comments