Korenčkova juha z muškatnim oreščkom


Nekaj podobnega smo jedli kot otroci in tako juho sem vedno oboževala. Sicer je bila tista še z neko drugo zelenjavo, pa včasih še z jajcem, jaz pa sem jo pripravila danes tako.

Ema ima zadnje dni težave z rdečo ritko (sum na prvič ponujene višnje) in je tale juhica v tem primeru super rešitev za danes čez dan. ključna je dobra piščančja/goveja jušna osnova, jaz sem uporabila kurjo juhico, ki jo je skuhala in prinesla moja mama par dni nazaj.


Potrebujemo:

- 3 korenčke

- 1 liter bistre kokošje juhice

- nekje 6 žlic grisa

- žličko masla

- 1 čebulo

- poper, muškatni orešček


Na žlici masla sem na rahlem ognju 5 minut pražila na drobno sesekljano čebulo in dodala na drobno naribane korenčke. Zalila sem z juhico, dodala malo popra in ščep muškatnega oreščka ter gris. Kuhala sem nekje 15 minut, da se je korenček zmehčal in jed je bila pripravljena.




 
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.


©2020 Vita Starman. Vse pravice pridržane.