Koruzne fritule


Puhasti oblački s koruzo in mlado čebulico, popečeni na olivnem olju. Mmmm, spominja na miške, ampak take, zelenjavne. Res fino za malčke, zraven pa kakšna pomakica iz grškega jogurta, kisle smetane ali kar tako. Izi pizi!


Potrebujemo:

- 1 jajce

- 200g koruze v kozarcu

- 10 žlic pirine moke

- nekaj vejic svežega peteršilja

- 1 žličko pecilnega praška

- 1 žličko soli, poper po okusu

- 3 žlice kisle smetane

- 2 mladi čebulici

- 90ml mleka

- olivno olje


Moko presejemo v posodo in ji dodamo pecilni prašek ter sol in poper.

Koruzo vzamemo iz kozarca in jo odcedimo.

V skodelici zmešamo mleko, jajce in kislo smetano. To dodamo k masi iz moke, dodamo koruzo, sesekljano mlado čebulico in peteršilj.

V malo globji ponvi segrejemo nekje 1dl olivnega olja in vanj z žlico polagamo kupčke (oblika ni važna). Ogenj zmanjšamo in fritule pečemo najprej 2 minuti na eni strani in nato še minutko na drugi strani.

Odlagamo na paprinate brisačke, da vpijejo odvečno maščobo.


Koruzne fritule lahko tudi zamrznemo in vzamemo ven, ko dobimo kakšne obiske in malo lačno druščino. Otroci bodo navdušeni, odrasli pa tudi! :)



 

Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.


©2020 Vita Starman. Vse pravice pridržane.