top of page

Makarončki s piščančjim ragujem in korenčkom (10m)

Updated: May 3, 2019


Tole je moj prvi piščančji ragu, saj sem želela nekaj malo drugačnega in z dodatkom korenčka je tole kosilo danes zareeeees top. Skuhala sem večjo količino, ker sem nekaj porcij napakirala za v skrinjo - to vedno prav pride.


Potrebujemo:

-500g mletega piščančjega mesa

- 1 čebulo

- 3 stroke česna

- olivno olje

- 2 večja korenčka

- pest makarončkov (oblika po izbiri)

- začimbe majaron, zelena, peteršilj, sladka rdeča paprika v prahu, poper, rožmarin, luštrek, lovorjev list

- žlička paradižnikove mezge


Na olivnem olju sem popražila na drobno sesekljano čebulo in jo na majhnem ognju pražila kakšnih 5 minut. Dodala sem na grobo sesekljan česen in mleto piščančje meso. To mleto meso je drugačno od govejega ali svinjskega, nekako bolj je "pocasto" in se težje drobi, tako da sem ga morala kar dobro drobiti s kuhalnico med kuhanjem. Meso sem tako pražila kakšnih 10 minut, nato pa sem mu dodala na drobne kockice sesekljan korenček in vse začimbe. Dala sem po eno majhno žličko vseh zgoraj naštetih začimb, razen popra pač po okusu (jaz mlinček enkrat zavrtim za Emine jedi) ter en lovorjev list. Zalila sem z vodo in pokrito kuhala na majhnem ognju dobro uro. Malo pred koncem sem dodala žličko paradižnikove mezge in kuhala še 10 minutk.

V bistvu sem ragu kuhala podobno kot golaž; vmes sem ga preverjala, dolivala vodo po potrebi itd.


Makarončke sem kuhala 2 minuti dlje, kot piše v navodilih, da so bili fino mehki in jih vmešala v ragu. Vse skupaj sem pokapljala s kvalitetnim olivnim oljem.
Recent Posts

See All

Комментарии


Post: Blog2_Post
bottom of page