top of page

Ajdova kaša z zelišči, zelenjavo in trdo kuhanim jajcem & skuto s cimetom za posladek (6m)

Updated: May 6, 2019


Tukaj sem Emi prvič ponudila jajce v celoti. Seveda me je bilo nekoliko strah, kako ga bo sprejela, da ne bi bilo kakšne alergijske reakcije itd. K sreči težav ni bilo, tako da od takrat dalje so jajca pri nas na meniju vsaj 1x ali 2x na teden.


Potrebujemo:

- 1 domače jajce

- 2 žlici ajdove kaše

- 2 pesti mešane zelene zelenjave (brstični ohrovt, brokoli, grah, fižol)

- 1 žlica skute

- začimbe (cimet, timijan, zelena, peteršilj, česnek)

- olivno olje


Jajce položimo v hladno vodo (naj voda sega 2cm nad njim) in kuhamo do vretja. Posodo z vrelo vodo, v kateri je jajce, pokrijemo in pustimo stati 10 minut. Nato jajce olupimo in narežemo.

Ajdovo kašo operemo in damo kuhat v vodo (razmerje nekje 1:4 vode), Notri damo začimbe: timijan, zeleno, peteršilj in česnek - po en ščep. Ko kaša zavre, jo kuhamo na malem ognju še 15 minut. Če je kaj vode viška, jo odlijemo. Kašo pokapljamo s kvalitetnim olivnim oljem.


V drugem loncu zavremo vodo in vanjo damo zelenjavo. Jaz ne uporabljam soparnika, zato improviziram in recimo tršo zelenjavo (korenje, grah, krompir, fižol...) kuham, ostalo, mehkejšo (cvetača, brokoli,..) pa istočasno dam na cedilko preko istega lonca in obenem kuham na sopari. Tako zelenjava ohrani več vitaminov. Tudi zelenjavo na koncu pokapljamo z olivnim oljem in serviramo.


Za posladek sem ponudila žlico skute s ščepcem cimeta.Recent Posts

See All

תגובות


התגובות הושבתו לפוסט הזה.
Post: Blog2_Post
bottom of page