Žametna juha iz sladkega krompirja in korenčka z bio pirinimi žličniki (7m)

Updated: May 6, 2019


Da pri nas doma obožujemo juhe, je očitno. :) Ema jih ima res rada in meni so praktične, ker jih po navadi naslednji dan recikliram in ponudim kot omako h kakšni drugi jedi. Včeraj sem na tržnici pozabila kupiti bučo, danes pa sem si zaželela neko rumeno juho...šment, kaj zdaj. In sem improvizirala, kot po navadi. :) Kombinacija sladkega krompirja, ki je top živilo in korenčka z najbolj puhastimi zdrobovimi žličniki - zmagovalna kombinacija.


Potrebujemo:

- 1 majhen sladki krompir

- 1 korenček

- 2 stroka česna

- začimbe muškatni orešček, timijan

- olivno olje


Krompir in korenček sem olupila in narezala na res tanke kolobarje. Medtem sem na olivnem olju na hitro popražila česen (stroke sem prepolovila samo) - ne predolgo, ne sme potemneti! Dodala sem še korenje in krompir ter začinila s pikico muškatnega oreščka in ščepcem timijana. Zalila sem z vodo, da je bila zelenjava pokrita. Kuhala sem 30 minut. Na koncu sem juho spasirala s paličnim mešalnikom.


Žličnike sem naredila po tem receptu, le da sem jim dodala še ščep muškatnega oreščka.


Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.


©2019 Vita Starman. Vse pravice pridržane.