top of page

Žametna juha iz sladkega krompirja in korenčka z bio pirinimi žličniki (7m)

  • Writer: Mama kuha
    Mama kuha
  • Feb 3, 2019
  • 1 min read

Updated: May 6, 2019


Da pri nas doma obožujemo juhe, je očitno. :) Ema jih ima res rada in meni so praktične, ker jih po navadi naslednji dan recikliram in ponudim kot omako h kakšni drugi jedi. Včeraj sem na tržnici pozabila kupiti bučo, danes pa sem si zaželela neko rumeno juho...šment, kaj zdaj. In sem improvizirala, kot po navadi. :) Kombinacija sladkega krompirja, ki je top živilo in korenčka z najbolj puhastimi zdrobovimi žličniki - zmagovalna kombinacija.


Potrebujemo:

- 1 majhen sladki krompir

- 1 korenček

- 2 stroka česna

- začimbe muškatni orešček, timijan

- olivno olje


Krompir in korenček sem olupila in narezala na res tanke kolobarje. Medtem sem na olivnem olju na hitro popražila česen (stroke sem prepolovila samo) - ne predolgo, ne sme potemneti! Dodala sem še korenje in krompir ter začinila s pikico muškatnega oreščka in ščepcem timijana. Zalila sem z vodo, da je bila zelenjava pokrita. Kuhala sem 30 minut. Na koncu sem juho spasirala s paličnim mešalnikom.


Žličnike sem naredila po tem receptu, le da sem jim dodala še ščep muškatnega oreščka.


Comments


Commenting on this post isn't available anymore. Contact the site owner for more info.
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.

 

©2025 Starman Media d.o.o. Vse pravice pridržane.

bottom of page