top of page

Pečen losos, koromačev pire in česnov krompirček (7m)

Updated: May 6, 2019


Za vikend kosilo sva si z možem zaželela v pečici pečenega krompirja in sem se odločila, da ga tokrat prvič proba tudi naša Ema. Zato ga nisem solila, edina začimba je bil česnek in olivno olje. Da je bila nad njim navdušena, ne rabim posebej poudarjat ;)


Potrebujemo:

- majhen file lososa (50-100g)

- 1/2 manjšega koromača

- 1 krompir

- žlička kisle smetane

- začimbe česnek, koper


Koromačev pire sem pripravila tako, da sem v hladno vodo narezala krompir in bele dele koromača ter dodala ščepec kopra. Kuhala sem do vretja in potem še slabih 30 minut, da se je koromač zmehčal. Odlila sem vodo, spasirala s paličnim mešalnikom in dodala žličko kisle smetane. Pire je pripravljen.


Lososa sem oprala, pregledala za kosti in ga popivnala s papirnato brisačko. Na ponvi sem segrela malo olivnega olja in gor položila file - s kožo navzdol prvo! Na srednjem ognju sem ga popekla z vseh strani, vse skupaj približno 10 minut, da je res dobro pečen. Malo pred koncem sem ga malo potresla s česnekom, ki z ribo res paše nenormalno!


Kot dodatek sem dala malo najinega hrustljavega krompirčka iz pečice in pečen koromač. V bistvu se lahko tukaj res igrate, dodajate kak element od svojega kosila, da se počasi navajajo tudi na te teksture. Seveda sem ji vse na koncu zmečkala z vilico in losos s kremastim pirejem je res top kombinacija!


Recent Posts

See All

コメント


コメント機能がオフになっています。
Post: Blog2_Post
bottom of page