top of page

Piščančja obara z najbolj puhastimi žličniki (7m)

Writer: Mama kuhaMama kuha

Updated: May 6, 2019


Potrebujemo:

- 100g piščančjega mesa (jaz sem imela prsa)

- 1 manjša čebula in 1 strok česna

- 1 korenček

- nekaj strokov stročjega fižola

- par cvetk cvetače in brokolija

- pest graha

- malo zelene

- pest pora (na kolobarčke narezanega)

- vejica peteršilja

- začimbe drobnjak, zelena, česnek

- 1 jajce

- 4.5 žlic bio pirinega zdroba


Na olivnem olju sem popražila čebulo in česen, dodala narezano zelenjavo, meso in peteršilj in kuhala dobrih 30 minut (da je meso kuhano).


Žličniki: vmešala sem eno jajce, točno 4.5 žlice zdroba, žličko drobnjaka in žlico olivnega olja. Zavrela sem vodo in z dvema velikima žlicama oblikovala žličnike, ki sem jih počasi spuščala v vrelo vodo. Preden zajamem maso z žlico, le-to najprej namočim v vodo, da se potem žličniki lepše oblikujejo. Mali triki, ki olajšajo življenje... :) Kuhajo se 10 minut.


V obaro sem dala res malo kisle smetane, za bolj bogat okus in jo ponudila z žličniki. Na fotki so veliki kosi, primerno za malo večje otroke ali mamice, ki uvajajo po metodi BLW - jaz sem Emi sproti mečkala z vilico, kot vedno. Nama tako najbolj odgovarja zaenkrat. :)



 
 
 

Comments


Commenting has been turned off.
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.

 

©2025 Starman Media d.o.o. Vse pravice pridržane.

bottom of page