Potrebujemo:
- 100g piščančjega mesa (jaz sem imela prsa)
- 1 manjša čebula in 1 strok česna
- 1 korenček
- nekaj strokov stročjega fižola
- par cvetk cvetače in brokolija
- pest graha
- malo zelene
- pest pora (na kolobarčke narezanega)
- vejica peteršilja
- začimbe drobnjak, zelena, česnek
- 1 jajce
- 4.5 žlic bio pirinega zdroba
Na olivnem olju sem popražila čebulo in česen, dodala narezano zelenjavo, meso in peteršilj in kuhala dobrih 30 minut (da je meso kuhano).
Žličniki: vmešala sem eno jajce, točno 4.5 žlice zdroba, žličko drobnjaka in žlico olivnega olja. Zavrela sem vodo in z dvema velikima žlicama oblikovala žličnike, ki sem jih počasi spuščala v vrelo vodo. Preden zajamem maso z žlico, le-to najprej namočim v vodo, da se potem žličniki lepše oblikujejo. Mali triki, ki olajšajo življenje... :) Kuhajo se 10 minut.
V obaro sem dala res malo kisle smetane, za bolj bogat okus in jo ponudila z žličniki. Na fotki so veliki kosi, primerno za malo večje otroke ali mamice, ki uvajajo po metodi BLW - jaz sem Emi sproti mečkala z vilico, kot vedno. Nama tako najbolj odgovarja zaenkrat. :)
Comments