Brokolijev pesto in pirini polžki (8m)

Updated: May 6, 2019


Enostavno in hitro kosilo, ko se mudi. :) Ema brokoli obožuje v vseh oblikah, takole pa sem ga pripravila prvič. Danes sva se potepali, zato za kosilo ni bilo veliko časa in tole je bila odlična ideja. Vse skupaj je pripravljeno namreč v 15-20 minutah.


Potrebujemo:

- velika pest brokolijevih cvetk

- pest pirinih polžkov

- začimbe mlet česen (Česnek) in malo popra

- olivno olje

- par kapljic limoninega soka


Testenine sem skuhala - dve minuti dlje, kot piše v navodilih, da so bili polžki res mehki in ne al dente, kot kuham za naju.

V lončku sem zavrela vodo in vanjo dala brokolijeve cvetke. Kuhala sem jih še 4 minute in odcedila in spasirala s paličnim. Dodala sem še 1/2 žličke mletega česna, par kapljic limone in žlico dobrega olivnega olja ter zmešala s polžki.

Ema vse je v koščkih, praktično nič ji ne pasiram, razen pireja in sadnih kašic, kremnih juh. Ampak tele testeninice sem še vseeno mečkala zraven z vilico, ko sva jedli, da je šlo lažje dol.

Če še niste uvedli agrumov, limonin sok izpustite. Starejšim pa lahko dodate malo mletega parmezana, bo vrhunsko pasal zraven. Dober tek! 
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.


©2020 Vita Starman. Vse pravice pridržane.