top of page

Kremna juhica bučka, mlada čebula & ješprenj (8m)

Updated: May 6, 2019


Imela sem še neslano govejo juhico od nedelje in odločila sem se, da jo obogatim in recikliram v dišečo, kremno zelenjavno juhico. Načeloma sem do zdaj juhice za Emo vedno zalivala z vodo, ni bilo slabo, ampak zaliti z jušno osnovo, prilagojeno za malčke do enega leta starosti....wow! Zdaj jo bom vedno imela na zalogi, ker tole je čisto nekaj drugega. Ješprenj sem čez noč namočila in danes skuhala. Naredila sem ga malo več, saj ga nameravam uporabiti za več jedi. Več muh na en mah, to nam mamam vedno prav pride! ;)


Potrebujemo:

- 1 zucchini bučko

- 1 manjši krompir

- 1 mlado čebulico

- 1 strok česna

- 2 žlici smetane za kuhanje

- jušna osnova ali voda

- začimbe česnek in malo popra


Na žlički masla sem popražila sesekljano mlado čebulico in česen ter dodala naribano (neolupljeno) bučko in kocke krompirja. Zalila sem z jušno osnovo, da je bila zelenjava pokrita (a ne preveč, da ne bi bila juha preredka). Dodala sem 1/2 žličke česneka in pikico sveže mletega popra. Midve ga ta teden namreč uvajava, lahko pa ga izpustite.

Kuhala sem dobrih 20 minut in spasirala s paličnim mešalnikom. Dodala sem smetano za kuhanje in juhica je bila pripravljena. Za popestritev sem dodala dve žlici kuhanega ješprenja.


Sveža čebulica je na fotografiji zgolj za dekoracijo. ;)

Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.
Post: Blog2_Post
bottom of page