Kremna roza rižota (8m)

Updated: May 6, 2019



Ema obožuje rdečo peso! Res sem vesela, da ji paše kot solata zraven glavnih jedi, tokrat pa sem malo eksperimentirala in ustvarila tako kjut pinki rižotko. :) V bistvu ni nič posebnega, kombinacija okroglozrnatega riža in domače rdeče pese (ne tiste iz kozarca) ter masla in začimb, ki dajo piko na i. Komaj sem jo dohajala hraniti, tole je bil res hit danes.


Potrebujemo:

- 1 manjšo rdečo peso

- 50g okroglozrnatega riža

- 1 žličko masla

- začimbe mleta kumina, timijan, mleti česen


Rdečo peso sem skuhala že dopoldan in sicer sem cel, neolupljen gomolj kuhala v vodi približno 1 uro, da je postala mehka. Ohladila sem jo, olupila in sesekljala na drobne kockice.

Riž sem sprala pod vodo, kot to storim vedno. Na 50g riža sem vlila 200ml hladne vode in odprto kuhala približno 25 minut oz. po navodilih proizvajalca. Ko je bilo še čisto malo vode, sem dodala na kockice sesekljano peso in začimbe (vsake en ščepec).. Dobro sem premešala, da je riž postal lepe roza barve in zaključila z žličko masla, kar je jedi dalo kremasto, svileno teksturo.


Tule zraven bi odlično pasal kak kos ribice, to bo naslednjič.






 
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.


©2020 Vita Starman. Vse pravice pridržane.