top of page

Pražena paprika, pire in korenčkova čežana (8m)

Updated: May 6, 2019


Tole je bilo tako spontano kosilo in niti nisem nameravala narediti objave, ker se mi ni zdelo nič posebnega. Temu primerna je pač fotka. :)

V hladilniku sem imela male, pisane paprike, ki sem jih par dni nazaj kupila in ker Ema še ni jedla paprike, sem se odločila, da ji jo ponudim danes. Na pamet mi je padla kombinacija s pirejem in domačo korenčkovo-jabolčno čežano. Slednjo sem kuhala lani poleti sama, ko sem Emi pripravljala različne domače frutke. Tale je kombinacija jabolko in korenček in tule zraven je neverjetno pasala - osvežilno, kot omakica.


Potrebujemo:

- 1 krompir

- žličko masla

- žličko kisle smetane

- nekaj majhnih paprik (imajo jih skoraj povsod, Spar, Hofer, Lidl...)

- 2 stroka česna

- olivno olje

- začimbe kurkuma, poper, muškatni orešček

- čežana jabolko-korenček (če imate domačo vloženo, ali pa jo skuhate sami isti dan - razmerje 50-50, brez dodatkov)


Za pire sem dala kuhati kocke krompirja in kuhala 20 minut. Odcedila, dodala maslo in kislo smetano ter pikico muškatnega oreščka in spasirala. Muš. orešček nenormalno paše k pireju, poskusite!


Paprike sem očistila in nasekljala na drobne kockice. Pri teh paprikah je fino to, da niso fejst mesnate oziroma debele in jih malčki z lahkoto jedo. Na olivnem olju sem popražila sesekljan česen in dodala paprike. Na majhnem ognju sem pražila kakšnih 10 minut. Začinila sem jih s pikico popra in kurkume.

Pri začimbah pač dodajte to, kar ste uvedli. Jaz sem danes Emi prvič ponudila kurkumo. Pri kurkumi se jaz nekako držim pravila, da jo uporabljam v kombinaciji s poprom, ker se tako lažje prebavi. O tem, kako dragocena in zdrava začimba je kurkuma, ne bom izgubljala besed. Sploh zdaj v zimskem času, ko je na pohodu toliko virusov in okužb, je fino, da svoj organizem podkrepimo s čim več superživili. In tule zraven kurkuma res paše. Že po barvi je to jasno. :)

Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.
Post: Blog2_Post
bottom of page