Ema obožuje rdečo peso, zato ji jo pripravim vsaj 1x tedensko. I
Potrebujemo:
- 1 krompir
- 1 manjšo rdečo peso
- začimba origano
- 1 žlička kisle smetane
Rdečo peso sem dala kuhati že zjutraj in sicer sem koren samo oprala in zalila z vodo ter kuhala 1 uro. Vmes sem zalivala z vodo. Ko je bila kuhana, sem jo olupila in narezala na večje kose.
Krompir sem olupila in narezala na manjše kocke ter kuhala 20 minut. Na koncu sem dodala še rdečo peso, začinila sz 1/2 žličke origana in spasirala. Moja voda je praktično cela povrela, tako da je ni bilo dosti in je bila juhica fino gosta. Vode ne sme biti več kot za 2 žlici, drugače bo preredka. Če se vam zdi preveč vode, jo pred pasiranjem odlijte.
Na koncu sem dodala še žličko kisle smetane.
Comentarios