Lahka, osvežilna kremna juhica je kot nalašč za čas izraščanja zobkov, ko našim malčkom pašejo bolj hladne, kot tople jedi. Pa tudi idealna je za ta letni čas in poletjeeeee.
Moja inspiracija za tale recept je prijateljica Jana, ki nama je z Emo nekaj podobnega zadnjič pripravila za kosilo in me je tako navdušila, da sem recept malce prilagodila in tole je res njam!
Potrebujemo:
- 1/3 cvetačne glave
- 1 krompir (srednje velik)
- 1 strok česna
- 1 2 žlici grškega jogurta
- 1 rezina pirinega toasta
- malo poljubnih kalčkov
- žlička masla
- začimbe muškatni orešček, beli poper, koper
V kozici sem raztopila maslo in na njem na hitro popražila prepolovljen strok česna in cvetačo, ki sem jo prej narezala na večje cvetke. Dodala sem na kocke narezan krompir, dodala ščep muškatnega oreščka, pikico belega popra in malo kopra. Zalila sem z nesoljeno jušno osnovo (ali vodo). Voda naj sega ene 3cm nad zelenjavo. Kuhala sem 25 minut in spasirala s paličnim. Če se vam zdi preveč vode, je malo odlijte in šele nato spasirajte. Juhico pustite vsaj 15 minutk, da se ohladi in dodajte grški jogurt.
Zraven sem postregla pirin toast in kalčke za hrustljavost (kruhek sem nadrobila in skupaj s kalčki vmešala v juhico).
Comments