Njen nasmeh pove vse! :)
V soboto sem na tržnici kupila en kilogramski kos muškatne buče in ta teden eksperimentiram z različnimi načini, kako vse jo pripraviti. Da ne bo vedno samo bučna juha. Tole je bilo res odlično, Ema je zmazala cel krožnik, zraven sem ji ponudila rdečo peso, ki jo obožuje in ki je dodala svežino.
Potrebujemo:
- 200ml vode
- 40g instant polente
- 100g buče (katerekoli oranžne)
- pest naribanega sira (edamec, ementaler...)
- 1/2 žličke masla
- začimbe muškatni orešček in timijan
Bučo sem narezala na kocke in skuhala v kropu s ščepcem muškatnega oreščka. Po 15 minutah kuhanja, sem odlila vodo in bučo spasirala ter ji dodala maslo.
Zavrela sem 200ml vode s timijanom (1/2 žličke) in dodala polento ter sir. Na majhnem ognju sem mešala 2 minuti in odstavila.
Polento sem vlila v skledico in nanjo dala bučni pire.
Comments