top of page

Pražen kus kus s porom, zelenjavo in grahovo polivko (7m)

Updated: May 6, 2019




Ko gre Ema na izlet, s sabo vzame svojo najbolj kjut termovko za hrano. Danes je imela tako pražen kus kus s porom in ostalo zelenjavo, grahovo polivko (reciklirana gosta juha od včeraj) in za posladek kasneje squeeze vrečkico s kašico mango-korenček.


Potrebujemo:

- 3 žlice kus kusa

- 3 žlice vrele vode

- pest pora (narezanega na kolobarčke)

- 2 cvetki brokolija

- 2 cveki cvetače

- manjši korenček

- začimbe timijan, česnek, drobnjak


Kus kus sem pripravila po navodilih proizvajalca (kus kus sem prelila z enako količino vrele vode, pokrila in pustila stati vsaj 10 minut). Medtem sem dala kuhat ostalo zelenjavo. V loncu sem zavrela vodo, dala notri zelenjavo in kuhala 15 minut. Na olivnem olju sem popražila por in mu dodala kus kus. Ko je bila zelenjava kuhana, sem jo odcedila in sesekljala na majhne koščke, ki sem jih dodala kus kusu v ponvi ter začinila. Pražila sem še kakšno minutko in jed je bila pripravljena.


Ker mi je ostala še gosta grahova juha od prejšnjega dne, sem se odločila, da mi bo danes poslužila kot omaka za kus kus, da bo šlo lažje po grlu. Pri vseh teh bolj suhih jedeh, če se vam zdi, da jih malček s težavo požira, lahko uporabite ta trik in reciklirate kakšno juhico, ki se vam skriva v hladilniku.


Pa dober tek!


Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page