top of page

Banana z arašidovim maslom in svežim sadjem (9m)

Updated: May 6, 2019
Tole je bolj ideja kot recept - danes je moja Ema prvič poskusila arašidovo maslo. Načeloma se držim tega, da ji počasi uvajam potencialne alergene, kot so paradižnik, jagodičevje, oreščke... Do zdaj je bilo vse brez problema, nobene reakcije, čaka naju še paradižnik in do danes oreščki. Seveda sem uporabila nesladkano arašidovo maslo, in ji sproti z vilico mečkala na krožniku. Res je, da trenutno tole sadje ni v sezoni in trudim se, da ji tega ponujam čim manj (maline, borovnice, jagode...), ampak tu in tam naredim izjemo, ker bi drugače jedla samo jabolka in hruške. :) Drugače pa še to - vso sadje in zelenjavo je priporočljivo oprati s sodo bikarbono, če vas skrbijo pesticidi na primer.

Fige sem slučaaaaajno našla včeraj v trgovini Spar (ne sprašujte po ceni, haha) in kupila samo dva komada, za poskusit. Seveda to še ni to, tako da je to banano pojedel naš ati. :) S pripravo tega snacka lahko tako komot počakate do sezone in uporabite domače sadje z vrta ali tržnice.


Potrebujemo:

- nesladkano in nesoljeno arašidovo maslo

- banane

- sveže sadje


Banano sem prepolovila, namazala z arašidovim maslom in nadevala s svežim sadjem. Sproti sem mečkala z vilico in ponudila Emi.


Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.
Post: Blog2_Post
bottom of page