Kvinojini polpetki s hruškino pomako (9m)

Updated: May 3, 2019


Krhki in mehki kvinojini polpetki s parmezanom in svežim peteršiljem so nekaj najboljšega, kar sem do zdaj spisala na tem blogu! Okusi so fantastični, sploh s hruškovo pomako se svetovno ujamejo in res sem vesela, da sem odkrila še en super način, kako pripraviti kvinojo.


Potrebujemo:

- 50g kvinoje

- žlico masla

- 3 žlice mletega parmezana

- žlička sesekljanega svežega peteršilja

- drobtine

- olivno olje


Kvinojo sem oprala na cedilu pod vrelo vodo, da se je sprala grenkoba, ki jo vsebuje lupina. Skuhala sem jo po navodilih (15 minut) in pustila, da se ohladi. Jaz sem si kvinojo pripravila že zjutraj in jo dala v hladilnik, da se je do kosila res fajn ohladila.

Ohlajeni sem dodala parmezan in sesekljan peteršilj in oblikovala polpetke, ki sem jih nato povaljala v drobtinah.

Polpetke sem pekla na olivnem olju, v ponvi, na vsaki strani 2 minutki (srednji ogenj).


Za hruškovo pomako sem uporabila pravzaprav samo kuhane hruške iz današnjega kompota, ki ga Emi skuham vsako jutro. Spasirala sem jih s paličnim mešalnikom.





 
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.


©2020 Vita Starman. Vse pravice pridržane.