top of page

Mafini iz zucchini bučke (brez soli in pecilnega praška) (9m)

Updated: May 3, 2019Obožujem mini mafinčke, kolačke, skratka ves "finger food". Zadeva ne samo, da je noro okusna, ampak je tudi praktična, saj se da npr. shraniti v zamrzovalniku do 3 mesecev, lahko se vzamejo s sabo na teren in pomalicajo, ko ni časa za kaj drugega. Tokrat sem Emi prvič dala sir in sicer bo čez nekaj dni stara 9 mesecev. Odločila sem se za feto in v tole kombinacijo res lepo paše. Midve sva to imeli včeraj za popoldansko malico in snedla je kar 2! :) Mala malica, dobesedno, haha.


Potrebujemo:

-1/2 večje zucchini bučke (ali 1 malo)

- 3 žlice pirine moke

- 1 jajce

- 1 zvrhana žlica jogurta

- 2 žlici olivnega olja

- pest nadrobljene fete

- začimbe mlet česen, timijan, poper


Bučko sem dobro oprala in neolupljeno naribala. Pustila sem jo stati 10 minut in nato stisnila ven odvečno tekočino. Dodala sem ji 1 jajce, moko, jogurt, olje, feto in začimbe (1/2 žličke česna in timijana ter ščepec popra - lahko ga izpustite). Vse skupaj sem dobro zmiksala in segrela pečico na 220 stopinj. Jaz sem uporabila silikonski pekač za mini mafine in sem luknjice doooobro naoljila z olivnim oljem (drugače se znajo prijeti). Luknjice sem napolnila do 3/4. Pekla sem jih 17 minut.

Ko so pečeni, jih je fino pustiti v pekaču še kakšnih 10 minut, da se malo ohladijo in jih je lažje vzeti ven. Če se vam kak zalepi, nič hudega, pomagajte si z nožem - namreč zelo so mehki, puhasti.

Ko se ohladijo, malo upadejo, a nič zato. Sama namreč ne uporabljam pecilnega praška za jedi, ki jih pripravljam Emi, če pa želite, pa ga seveda dodajte.


Zraven se super poda grški jogurt, kot ene vrste dip. ;)
Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.
Post: Blog2_Post
bottom of page