top of page

Oblački iz sladkega krompirja in jabolk (9m)

Updated: May 3, 2019Vedno bolj se odločam za recepte jedi, ki jih lahko Ema sama vzame v rokico in nese v usta. Strah me je trdih, zbitih živil, ki bi se ji lahko zataknila, zato ji, priznam, žemlje ne ponujam, da jo gloda sama. Pač, imam ta strah v glavi, priznam, pa čeprav zelo lepo melje in se ji nikoli še ni konkretno kaj zaletelo. A vseeno...Raje se odločim in ji ponudim takšne puhaste, mehke zadeve, ki jih potem sicer 3/4 zmečka v rokici in pristanejo povsod, a nekaj vendarle pride tudi do ust, hihi. Ostalo pomaga mami.

Tile oblački so zeloooo mehki, božanskega okusa in vsestransko primerni. Lahko so odličen zajtrk, priloga za kosilo, malica ali večerja. In itak, snack to go! Pa še v hladilniku jih lahko shranite za naslednji dan, če malček ne poje vsega.


Potrebujemo:

- 1 srednje velik sladek krompir (moj je bil nekje 400g)

- 2 jabolki

- 1 jajce

- 4 žlice pirine moke

- začimba cimet

- kokosova maščoba


Sladek krompir sem olupila in narezala na tanjše kolobarje. Kuhala sem ga 20 minut, da je bil mehek, odlila vodo in spasirala s paličnim mešalnikom. Pustila sem ga, da se ohladi.

K pasiranemu sladkemu krompirju sem nato naribala dve neolupljeni jabolki (domača nešpricana, če so iz trgovine, jih raje olupite), dodala jajce, moko in 1/2 žličke cimeta.

Na ponvi sem segrela 1 žličko kokosove maščobe in z žlico polagala oblačke. Masa je gostejša od tiste za palačinke. Pekla sem jih 5 naenkrat, na srednjem ognju, kakšne 3 minutke na vsaki strani. Malo sem jih tudi "potučkala" z lopatko, da niso bili predebeli. Za vsako novo rundo sem dodala novo žličko kokosove maščobe, da so se lepo pekli do zlatorjave barve.


Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page