top of page

Otroške mini pice


Mehke in puhaste pice, ki jih lahko pripravite skupaj z najmlajšimi in se ob tem neverjetno zabavate (kot sva se midve z Emo, ki ji je oblikovanje testa noro fun!).Posebnost je, da jih tokrat nisem pripravila v pečici, ampak v mojem novem Philipsovem Airfryerju .

Priročen snack, ki ga lahko otroci vzamejo v rokice in s katerim boste navdušili na vsakem poletnem pikniku ali rojstnem dnevu. Testo je mehko in puhasto, količine pa so za 12 mini pic.


Testo:

- 250g bio pirine bele moke

- 1 žlico olivnega olja

- 1/2 vrečke suhega kvasa

- ščep soli

- ščep sladkorja

- 150ml mlačne vode


Za nadev:

- naribana mozzarella za pico

- piščančja prsa

- koruzo

- tanko narezano papriko

- češnjev paradižnik

- sveže šampinjone

- svežo baziliko

- suh origano

- paradižnikovo omako


Moko presejemo v posodo in ji dodamo sol. V kozarcu zmešamo mlačno vodo, suh kvas, sladkor in olivno olje. Pustimo 5 min, da malo naraste. V moko naredimo jamico in vlijemo notri kvasovo tekočino. Testo mesimo dobih 5 minut, nato ga malo potresemo z moko in pokritega pustimo vzhajati 1 uro.Testo razdelimo na 12 kroglic (velikost večjega oreha).Oblikujemo mini pice in na vsako damo žlico paradižnikove omake, potresemo z origanom in obložimo po želji. Jaz sem na nekatere dala piščančja prsa, nekatere so ostale vegi. Gobice damo na vrh, da se lepo spečejo.
Bazilika bo dala svežino, lahko jo dodamo tudi na koncu, ko so pice že pečene.Pice pečemo v Airfryerju samo 5 minut na 200 stopinjah in uživamo!


Recent Posts

See All

Commentaires


Post: Blog2_Post
bottom of page