Pečen mladi krompirček s feto in timijanom (11m)


Obožujem mladi krompir! Sploh sorto kiflar, ki je res njami. Ema ga je jedla zdaj prvič in sicer je bilo tole njeno brezmesno kosilo. Zmazala je cel krožnik, zraven pa sem ji ponudila še solato iz rdeče pese, ki je na najinem meniju 2x na teden od 7. meseca dalje.


Potrebujemo:

- 4 mlade krompirčke

- dobro olivno olje

- feta sir

- timijan, mleti česen (Česnek)


Mladega krompirja ne lupim, ampak samo dobro sperem z vodo in obenem z roko odstranim odvečni olup. Cele sem nato dala kuhat v vodo in po vrenju kuhala še 10 minut. Nato sem ga vzela ven, narezala na kolobarje (kot dollar chips) in začinila s timijanom in mletim česnom (vsakega dober ščep). Dodala sem še malo olivnega olja, dobro premešala in dala peči na peki papir na 200 stopinj - 15 minut.

Na koncu sem dodala svežo feto, lahko tudi preliv iz grškega jogurta.




Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.


©2019 Vita Starman. Vse pravice pridržane.