Obožujem kari! Res, lahko bi ga jedla vsak dan. Tokrat sem ga prvič naredila tudi Emi, seveda sem začimbe temu prilagodila, zato tukaj recept za kari, ki je primeren za najmlajše. Kurkuma je zelo zdrava začimba in bi jo morali na svoj jedilnik redno uvrščati. Jaz sem jo zdaj pri 11 mesecih prvič ponudila Emi, in sicer v kombinaciji s poprom, saj je tako lažje prebavljiva in se bolje absorbira.
Potrebujemo:
- pest dolgozrnatega riža
- košček piščančjega mesa (50-100g)
- veliko pest mešane zelenjave (brokoli, cvetača, korenje)
- 1 mlada čebula (ali 1/2 navadne)
- 1 strok česna
- 2dl kokosovega mleka v konzervi
- začimbe curry, kurkuma, poper
- olivno olje
Riž sem skuhala po navodilih.
Za kari sem na olivnem olju popražila sesekljano čebulo, česen, zelenjavo in kocke mesa. Vse skupaj sem pražila na visokem ognju nekje 10 minut, nato sem dodala kokosovo mleko, premešala in dodala še začimbe. Currija in kurkume sem dala nekje 1/3 žličke, popra pa ščepec. Pokrila sem in dušila še 10 minut na majhnem ognju.
Če že solite, dodajte tudi sol in piščančji kari z rižem je pripravljen. :)
Comments