Pirini svedri s popečenimi bučkami


Če ste opazili, zraven imena jedi več ne pišem mesecev oz. starosti, ker zdaj je vse nad 1 leto. Nekateri recepti so še vedno seveda primerni tudi za mlajše, kot recimo tale. Najbolje, da sami presodite, na osnovi sestavin, kaj ste že uvedli, kaj prilagodite, zamenjate, izpustite, nadgradite itd.

Tole bolj ideja, kot recept (ker ni nič posebnega), ki je pripravljen v 10 minutah in mi je prišel zelo prav včeraj, ko je bilo treba skuhati nekaj na hitro.

Ema vedno raje je sama, prime v rokico in nese v usta, tako da se trudim, da je čim več takih obrokov. Čeprav je tričetrt stvari pod mizo, kot v ustih in ji še vedno zraven jaz dajem z žličko/viličko v usta, da vsaj nekaj poje. :)


Potrebujemo:

- nekje 50g pirinih svedrov

- 1 bučko (zdaj poleti je sezona, izkoristite jo!)

- par lističev sveže bazilike

- dobro olivno olje

- malo mletega parmezana


Svedre sem skuhala po navodilih oziroma 2 minuti dlje, da niso al dente.

Bučko sem oprala, odrezala na vsaki strani po centimeter, in narezala na kolobarje cca 7mm. Na veliki ponvi sem segrela olivno olje in na srednjem ognju popekla kolobarčke, na vsaki strani kakšni 2 minuti, ne predolgo, toliko, da so dobili malo barve. Na koncu sem rahlo posolila.

Zmešala sem testenine in bučke, dodala sveže lističe bazilike, zalila z olivnim oljem in potresla s parmezanom.


Okusno polnovredno vegi kosilo, ki je super tudi za mamico in atija!

 

Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.


©2020 Vita Starman. Vse pravice pridržane.