top of page

Piščančje kračice z zelišči


Definitivno je tale recept nekaj posebnega in drugačnega. Tole so najbolj okusne in sočne piščančje kračice na svetu - obljubim! Pri nas doma jih vedno pripravlja naš ati Niko in vedno znova sem navdušena. Tako da tokrat njegov recept, ker tole si zasluži pohvalo in delitev z vami!

Količine so za eno družinsko kosilo.


Potrebujete:

- 10 kom. piščančjih kračic oz. bedrc

- 2l mleka

- 200g ostre moke

- začimbe: sol, poper, timijan, mlet česen in čebula, sladka paprika, rožmarin, bazilika, curry, origano

- olje za cvrtje


- 200ml grškega jogurta

- 1/2 limone

- 1 žlica majoneze


Kračice damo kuhat v 1,5l mleka, ki smo mu dodali žličko soli. Kuhamo jih na zmernem ognju 20 minut, nato odstavimo in pustimo v mleku, da se vse skupaj ohladi.

V multipraktik damo začimbe: vsake izmed začimb žlico, le soli eno žličko in poper po okusu. Vse skupaj zmeljemo in dodamo moki, ki bo naša panada.


Pripravimo si še en velik kozarec, v katerega nalijemo preostalo mleko.

Ohlajeno kračico eno po eno jemljemo ven iz mleka, jo pomokamo in namočimo v kozarec z mlekom, nato pa še enkrat v panado. Se pravi ustvarimo dvojni sloj, to bo božansko hrustljavo!


Cvrejo se v vrelem ognju le 3 minutke, toliko da skorjica zahrusta, saj so v bistvu že kuhane in ni straha, da bi bile surove.


Tukaj zraven se super poda omaka iz grškega jogurta, ki mu dodamo majonezo in sok 1/2 limone. Dodamo lahko še sesekljan peteršilj/drobnjak in vanjo pomakamo kračice.
Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page