Definitivno je tale recept nekaj posebnega in drugačnega. Tole so najbolj okusne in sočne piščančje kračice na svetu - obljubim! Pri nas doma jih vedno pripravlja naš ati Niko in vedno znova sem navdušena. Tako da tokrat njegov recept, ker tole si zasluži pohvalo in delitev z vami!
Količine so za eno družinsko kosilo.
Potrebujete:
- 10 kom. piščančjih kračic oz. bedrc
- 2l mleka
- 200g ostre moke
- začimbe: sol, poper, timijan, mlet česen in čebula, sladka paprika, rožmarin, bazilika, curry, origano
- olje za cvrtje
- 200ml grškega jogurta
- 1/2 limone
- 1 žlica majoneze
Kračice damo kuhat v 1,5l mleka, ki smo mu dodali žličko soli. Kuhamo jih na zmernem ognju 20 minut, nato odstavimo in pustimo v mleku, da se vse skupaj ohladi.
V multipraktik damo začimbe: vsake izmed začimb žlico, le soli eno žličko in poper po okusu. Vse skupaj zmeljemo in dodamo moki, ki bo naša panada.
Pripravimo si še en velik kozarec, v katerega nalijemo preostalo mleko.
Ohlajeno kračico eno po eno jemljemo ven iz mleka, jo pomokamo in namočimo v kozarec z mlekom, nato pa še enkrat v panado. Se pravi ustvarimo dvojni sloj, to bo božansko hrustljavo!
Cvrejo se v vrelem ognju le 3 minutke, toliko da skorjica zahrusta, saj so v bistvu že kuhane in ni straha, da bi bile surove.
Tukaj zraven se super poda omaka iz grškega jogurta, ki mu dodamo majonezo in sok 1/2 limone. Dodamo lahko še sesekljan peteršilj/drobnjak in vanjo pomakamo kračice.
Comments