top of page

Poletna juha z baziliko


Juha moji Emi paše vedno in povsod. Če nad ostalo hrano ni navdušena, bo juha vedno aktualna in jo bo pojedla. Verjetno, ker je poletje in nikomur prav zares ne paše težka, nasitna hrana. In točno za take vroče dni, je tale juhica idealna. Dišeča, aromatična bazilika je moja najljubša začimba in sploh poleti jo dajem res povsod zraven. V juhici so še bučke in por in kot vsi moji recepti, je pripravljena v slabe pol urce.

P.s. Mlačna je še boljša, pa tudi hladna štima.


Potrebuješ:

- 1 steblo srednje velikega pora

- 1 srednje veliko zucchini bučko

- 2 stroka česna

- 4 žlice olivnega olja

- pest sveže bazilike

- sol, poper


Na olivnem olju na hitro prepražimo sesekljan česen (samo za par sekund) in mu dodamo na kocke narezano bučko ter por. Premešamo in pražimo še minutko, nato zelenjavo prelijemo z vodo, toliko, da je le-ta pokrita, nič več. Kuhamo 15 minut, da se na hitro pokuha. Nato dodamo svežo baziliko, 1/2 žličke soli in dva ščepca sveže mletega popra. Vse skupaj spasiramo s paličnim mešalnikom, da dobimo lepo gladko teksturo in pustimo, da se malce ohladi,


Juha ne vsebuje nobenih mlečnih dodatkov, tako da lahko v hladilniku počaka še kar nekaj dni in se tudi uporabi kot omaka ipd. Vsaj jaz pogosto na ta način recikliram take goste juhice.

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page