top of page

Polpeti iz ovsenih kosmičev, korenčka in parmezana


Jaz uradno ne znam skuhat točne količine ovsenih kosmičev. Nikoli!!! Vedno, ko jih dodajam v vrelo vodo, se mi zdi, ah še malo, še malo...No, na koncu dobim ven ovseno kašo za pet lačnih. Isto po navadi s polento, grisom.... Haha :) No pač, imam problem. In danes sem ga rešla takole.

Za zajtrk sem Emi naredila ovsene kosmiče z gozdnimi borovnicami in grškim jogurtom. Kar je ostalo kosmičev, sem se odločila malo eksperimentirati in porabila to, kar sem imela v hladilniku. Nastali so tile polpeti, zaradi parmezana neverjetno okusni in puhasti.


Potrebujemo:

- nekje 2 pesti namočenih ovsenih kosmičev (jaz kupujem take drobne)

- 2 korenčka

- 1 velika pest mletega parmezana

- 1 žlica mletega česna (Česnek), malo popra

- 1 jajce

- olivno olje

- drobtine


Namočenim ovsenim kosmičem (če je kakšna odvečna voda, jo odlijemo oz. jih odcedimo) sem dodala 1 jajce, nastrgala noter še dva korenčka, parmezan, česen in poper. Vse skupaj sem dobro premešala in oblikovala polpetke - velikost po želji.

Vsak polpet sem povaljala v drobtinah - jaz sem uporabila panko grobe drobtine, lahko pa tudi navadne.

Pečico sem segrela na 220 stopinj in na pekač dala peki papir ter gor položila polpete. jaz sem jih dobila 8. Vsakega sem pokapljala z malo olivnega olja in jih dala v pečico.

Pekla sem jih 15 minut na eni strani, nato pa obrnila in pekla še 10 na drugi.


Super priloga za kosilo, ali pa samostojna malica, ko se kam odpravite. Lahko se tudi zmrznejo in vzamejo ven, ko nimate časa za pripravo obroka.







Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page