top of page

Potepanje po Prekmurju in Prlekiji

Updated: Nov 3, 2021


Naše mini počitnice so se začele v petek popoldan, ko smo se z družinami odpravili proti Murski Soboti, kjer smo obiskali njihovo zelo aktualno poletno dogajanje v centru mesta - Sočno vilico. Gre pravzaprav za food festival, ki se v Murski Soboti odvija vsak drugi petek celo poletje in je res prava paša za oči in lačne želodčke. Različni ponudniki tam ponujajo svoje specialitete kot so burgerji, sladoled, ipd. Ves čas se na odru odvija tudi glasba v živo in vzdušje je zares enkratno za vso družino.


Pot nas je kasneje proti večeru vodila do naše nastanitve in sicer smo bivali v novih Murania hiškah v Lendavi. Simpatične, sodobno opremljene lesene hišice so nas pričakale lično urejene in na mizi ter v hladilniku so nas pričakale dobrote hotela Cubis.





Naslednji dan smo se zjutraj odpravili na ogled Dvorca Rakičan, ki me je iskreno navdušil. Poleg svoje pestre zgodovine, čudovite notranjosti (veš, da lahko v dvorskih sobanah tudi bivaš?!). Tam ob Dnevu čarovnic vsako leto organizirajo ples čarovnic in komaj čakam, da se ga udeležimo, ker sounds fuuuun!


Poleg tega imajo v Dvorcu Rakičan tudi urejeno čudovito konjušnico oz. jahalni center, kjer imajo ogromno čudovitih konjev, ki jih otroci (in tudi odrasli) lahko češejo, božajo, hranijo in jezdijo. Otroka sta noro uživala, jaz pa mislim, da je to res ena must see atrakcija v Prekmurju.


Za konec smo si privoščili še pijačo v njihovi kavarni, ki stoji na krasnem vrtu z ogrooomno igrali, in je tako raj za otroke in družine.





Naša naslednja postaja je bil Expano, kjer smo si ogledali poučno in zabavno interaktivno razstavo, se skopali v Soboškem jezeru ter pojedli božansko tradicionalno moderno kosilo v tamkajšnji restavraciji Expano Food&Drink. Definitivno priporočam korenčkovo juho s česnovo peno, pa zabeljene dodole, pohanega piščančka v panadi z bučnimi semeni, njihovo hišno solato.... Res res okusno in mamljivo na pogled, priporočam.



Za konec dneva smo šli še obiskat našo zelo priljubljeno lokacijo v Prekmurju in sicer Vinarium Tower v Lendavi. Mene poleg stolpa, okoli katerega je ogromno igral, kjer se otroci lahko sproščeno igrajo, tam vedno navduši njihova hrana. Obvezno morate tam probati lokalna vina, langaš, dodole in meni zelo ljubo sladico - kurtoš. Če si ekstra priden, ga dobiš s sladoledom!





Nedelja je bila naš zadnji dan in odpravili smo se proti Prlekiji, Prva postaja je bila simpatična trgovinica z lokalnimi pridelki v centru Ljutomera. Si vedel/a, da je bila ravno v Ljutomeru odprta prva samopostrežna trgovina v Sloveniji? Tam najdeš ogromno različnih dobrot lokalnih ponudnikov iz Prlekije (moka, vino, testenine, izdelki iz sivke, mesnine, sveža zelenjava, olje, lončene posode...). Saj nisem vedela, kam naj gledam, trgovina me je dobesedno sezula, kako je lepo urejena in koliko dobrot ponuja na enem mestu. Tukaj vam dajem link z vsemi info.



Ustavili smo se še v Parku doživetij v Križevcih pri Ljutomeru, ki so reeeees top atrakcija, ki je ne smeš zamuditi. Dinamični poligoni za velike in male sredi narave, v senci, s simpatičnim lokalčkom, kjer smo popili kavico in pojedli sladoled. Mi se vsekakor vrnemo, ker sta bila otroka navdušena.



Za konec smo imeli v načrtu še kopanje v Termah Banovci, a nam je zagodlo vreme, zato smo to dogodivščino pustili v planu za kdaj drugič. Smo pa tam pojedli kosilo in se počasi odpravili proti Mariboru.


Blog objava je nastala v sklopu promocije vodilne destinacije Pomurje, po Javnem razpisu STO za sofinanciranje aktivnosti promocije turistične ponudbe vodilnih turističnih destinacij v Sloveniji v letu 2021.








Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page