Praznične amaretto kroglice



Prihaja praznični december in tokrat sem pripravila eno zares enostavno in hitro sladico, ki bo navdušila vse ljubitelje pistacije in mandljev! Prikupne kroglice, ki po okusu spominjajo na marcipan, odete v sesekljano Kotanyi pistacijo, so super ideja za praznično mizo.


Potrebujemo:

- 150g masla

- 3 zavojčke sesekljane pistacije Kotanyi

- 100g sladkorja

- 200g amaretto keksov

- 250g mascarpone sira

- 200g mletih mandljev

- kapljica mandljeve esence ali 2 žlici amaretto likerja


Amaretto piškote zmeljemo v multipraktiku. V večji posodi združimo mlete piškote, mandlje, sladkor, mascarpone, maslo narezano na lističe, en zavojček sesekljane pistacije in kapljico mandljeve esence. Jaz slednjo kupujem v trgovini Peki, je res zelo koncentrirana in okus je res intenziven, zato zadostuje kapljica.


Maso dobro pregnetemo in jo damo v hladilnik za cca 30-60 minut. Nato oblikujemo kroglice velikosti oreha in jih povaljamo v preostalih pistacijah. Jaz sem s to količino pistacije naredila nekje 10 večjih kroglic, ostale lahko povaljamo tudi v mletih mandljih, kokosu itd. (za bolj raznolike kroglice).


Kroglice hranimo v hladilniku in jih vzamemo ven tik pred zaužitjem. Dober tek!




Recent Posts

See All