Prihaja praznični december in tokrat sem pripravila eno zares enostavno in hitro sladico, ki bo navdušila vse ljubitelje pistacije in mandljev! Prikupne kroglice, ki po okusu spominjajo na marcipan, odete v sesekljano Kotanyi pistacijo, so super ideja za praznično mizo.
Potrebujemo:
- 150g masla
- 3 zavojčke sesekljane pistacije Kotanyi
- 100g sladkorja
- 200g amaretto keksov
- 250g mascarpone sira
- 200g mletih mandljev
- kapljica mandljeve esence ali 2 žlici amaretto likerja
Amaretto piškote zmeljemo v multipraktiku. V večji posodi združimo mlete piškote, mandlje, sladkor, mascarpone, maslo narezano na lističe, en zavojček sesekljane pistacije in kapljico mandljeve esence. Jaz slednjo kupujem v trgovini Peki, je res zelo koncentrirana in okus je res intenziven, zato zadostuje kapljica.
Maso dobro pregnetemo in jo damo v hladilnik za cca 30-60 minut. Nato oblikujemo kroglice velikosti oreha in jih povaljamo v preostalih pistacijah. Jaz sem s to količino pistacije naredila nekje 10 večjih kroglic, ostale lahko povaljamo tudi v mletih mandljih, kokosu itd. (za bolj raznolike kroglice).
Kroglice hranimo v hladilniku in jih vzamemo ven tik pred zaužitjem. Dober tek!
Comments