Prosene palačinke


Ko skuham proseno kašo, mi velikokrat ostane, saj je skuham po navadi preveč. :) No, po večini jo pojem jaz, mama kanta itak, ampak tokrat je pa res ostala... Sploh zato, ker sem jo skuhala na vodi (drugače jo na mleku). Zakaj, ne sprašujte, ampak mislim, da je bil to eden tistih trenutkov, ko ne veš, kje se te glava drži in zamenjaš sol za sladkor itd. No tokrat sem jaz vodo za mleko. Ne priporočam, res je razlika :) Edino v tem receptu je bilo vseeno in je izpadlo čisto kul.


Potrebujemo:

- 1 olupljeni jabolki iz kompota

- 8 žlic kuhane prosene kaše

- 2 zvrhani žlici pirine moke

- 1 jajce

- cimet, sol, sladkor (po izbiri)


Jabolka iz kompota sem zmečkala, dodala proseno kašo, pirino moko, jajce, 1/2 žličke cimeta, ščep soli in 1/2 žličke rjavega sladkorja. Masa je bila lepo gosta in sem jo na ponev dajala z majhno zajemalkico.

Palačinke sem pekla na kokosovi maščobi, na srednjem ognju, na vsaki strani nekje 2-3 minutke.




 
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.


©2020 Vita Starman. Vse pravice pridržane.