Sirup proti kašlju


Čebulni sirup, ki je v kombinaciji z medom in limono ena izmed najbolj učinkovitih domačih zdravil v boju proti kašlju. Ko se bila mala, mi ga je pripravljala mama in priznam, sovražila sem ga, ker res ni prijetnega okusa. Skuhana čebula pač, ne sliši se dobro, ne? :) No, okusen ni, je pa 100% učinkovit za dober spanec, s katerim pomagamo sebi ali našim malčkom. Z medom in limoninim sokom izboljšamo njegov okus in ustvarimo sirupasto teksturo. Za malčke stare manj kot eno leto, svetujem da med izpustite.


Potrebujemo:

- 2 čebuli

- 1 limono

- 5 žlic medaČebulo olupimo in jo damo v kozico. Zalijemo jo z vodo, toliko, da je prekrita in kuhamo do vretja, nato zmanjšamo ogenj in kuhamo še 30 minut. Voda bo delno izparela, čebula pa se bo zmehčala. Ohladimo in odstranimo čebulo. Dodamo med in limonin sok. Sirup lahko uporabljamo nekaj dni, na sobni temperaturi.


Svetujem, da se pripravlja sproti, svež, je še bolj učinkovit.

Recent Posts

See All
 
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.


©2020 Vita Starman. Vse pravice pridržane.