top of page

Sladki krompir&piščanček (1 leto)


To je eden izmed tistih receptov, ko niso fotogenični, in potem razmišljam, ali naj sploh objavim ali ne...ker pa sem dobila veliko pozitivnih odzivov tudi na take, "nič posebnega" krožnike, sem rekla, naj bo.

Jed je nastala čisto spontano, v bistvu na način "porabi, kaj imaš" - imela sem sladki krompir, pa košček piščančka v skrinji...in kako to skombinirati, da bo čim bolj okusno. Ideja je nastajala sproti, emd kuhanjem in rezultat? BOŽANSKO! Dejansko, odličen, kremast obrok, poln hranljivih snovi, saj sem dodala tudi čudežno kurkumo. Tako da spet eno enostavno, hitro kosilo za Emo, ko si ati in mami privoščita burgerje. :)


Potrebujemo:

- 1 sladki krompir

- 50-100g piščančjih prsi

- 4 žlice smetane za kuhanje (ali kokosovega mleka)

- 1/2 čebule

- 2 stroka česna

- začimbe kurkuma, sol, poper, curry


Sladki krompir sem olupila in narezala na trakove, kot pomfri. Dala sem ga kuhat v hladno vodo in po vretju kuhala 15 minut.

V ponvi sem segrela malo olivnega olja, dodala sesekljano čebulo in pražila par minut, nato pa dodala še grobo sesekljan česen. Česen vedno sesekljam grobo, ne predrobno, saj tako preprečim, da bi se mi zažgal. Dodala sem na trakce narezana piščančja prsa in na srednjem ognju pražila nekje 5 minut, da se je meso speklo.

Nato sem v ponev dodala še odcejen sladki krompir, začinila s ščepcem soli in popra, 1/3 žličke kurkume in 1/3 žličke currija. Vse skupaj sem dobro premešala, da je krompir lepo razpadel in postal kremast. Zalila sem z eno oz. dvema zajemalkama vode, v kateri se je kuhal krompir. Pred koncem sem dodala še smetano za kuhanje in jed je bila pripravljena.


Kurkuma je super duper začimba, ki pa se lažje prebavi, če se uživa v kombinaciji s poprom. Tako da - zapomni si. ;)

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page